BRICKS History

Nieuwe editie BRICKS History

BRICKS History is dé methode voor geschiedenis in de onderbouw van het tto. Voor schooljaar 2022-2023 verschijnen de eerste delen van de tweede editie.

In deze editie hebben Content and Language Integrated Learning (CLIL), wereldburgerschapsontwikkeling en persoonsontwikkeling een duidelijker accent gekregen. Daarmee voldoet BRICKS History nóg beter aan de wensen die leven in het tto. Lees hieronder snel verder hoe we dat doen. 

Bekijk hier het titeloverzicht van BRICKS History second edition.

Titeloverzicht downloaden

Benieuwd hoe dat werkt?

We kunnen ons voorstellen dat je meer wil weten en laten het je graag zien. Bekijk de brochure en vraag een proefhoofdstuk aan. Ook kun je eenvoudig zelf een afspraak plannen met een van onze opleidingsadviseurs voor een persoonlijke toelichting of demo. Maak hieronder je keuze(s) of neem contact met ons op als je vragen hebt.

Brochure

In de brochure vertellen we je meer over onze visie en de didactiek die vakinhoud en taalvaardigheid met elkaar
verbindt.

Bekijk brochure

Proefhoofdstuk

Het proefhoofdstuk geeft een goede impressie van het textbook en workbook. Met de docentenhandleiding vind je prima je weg door de methode.

Aanvragen

Persoonlijke afspraak

Plan zelf eenvoudig een persoonlijke afspraak waarin we je meenemen door de visie en didactiek en een tip van de sluier oplichten hoe het lesmateriaal eruit komt te zien.

Afspraak maken

BRICKS History first edition

Voordelen

BRICKS History is speciaal ontwikkeld voor het tweetalig onderwijs. In tegenstelling tot in vertaalde geschiedenismethodes voor het tto, ligt in BRICKS History het accent op content and language integrated learning (CLIL) en wereldburgerschap. En anders dan oorspronkelijk Engelstalige methodes behandelt BRICKS History het complete Nederlandse curriculum in de gebruikelijke 10 tijdvakken.

De voordelen van BRICKS History op een rij:

 • Helder basisprogramma
 • Grote variatie in taken en opdrachten
 • Aandacht voor wereldburgerschap
 • Effectieve CLIL-didactiek
 • Ook voor vmbo!

Wist u dat:

Maatwerk geen probleem is? Bij het werkboek altijd een licentie voor het complete digitale materiaal zit en blended learning dus binnen handbereik is?

Wilt u in detail weten hoe de didactiek in BRICKS in elkaar zit?
Lees meer

Doorlopende leerlijn

BRICKS History sluit aan bij wat de leerlingen in het basisonderwijs leren. Daarnaast vormt de methode een prima voorbereiding op de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Door bij de onderwerpkeuze en de aanpak uit te gaan van het Nederlandse curriculum, blijft de doorlopende leerlijn dus gewoon intact.

Eenvoudig van opzet: basis plus extra’s
Het basisprogramma van BRICKS History biedt stof voor 30 lesweken per leerjaar. Dit programma is naar eigen inzicht uit te breiden naar 36 lesweken. Met extra materiaal kunt u op hoofdstukonderwerpen verbreden en verdiepen waar u dat wenselijk acht. De meeste paragrafen bieden extra activerende taken (waaronder actief historisch denken-opdrachten). Die maken het voor u mogelijk om de leerlingen op een andere wijze met de stof aan het werk te zetten. Kortom: er zijn volop differentiatiemogelijkheden.

Diversiteit in CLIL-opdrachten
In BRICKS History is een breed scala aan CLIL-opdrachten opgenomen. Deze activerende opdrachten dwingen elke leerling om het Engels actief te gebruiken. Daarnaast kent BRICKS History Additonal language assignments. In deze opdrachten ligt extra nadruk op de verwerving van het Engels: het zijn taalopdrachten met een relevante geschiedenisinhoud.

Voor een volledig overzicht van de opbouw van de methode en informatie over de toepassing van CLIL en de didactiek, kunt u onze methodewijzer gebruiken.

Bekijk methodewijzer

Digitale leeromgeving

De belangrijkste BRICKS-titels kunt u ook kiezen voor een volledig digitale variant. Daarin wordt de volledige theorie samen met alle verwerkingsopdrachten aangeboden via ons online leerplatform. Daarnaast treft u er onder meer extra’s als de digitale hoofdstukopening, self tests voor de leerlingen en toetsvragenbanken waarmee u zelf toetsen op maat kunt samenstellen.

De digitale variant bevat een goed leerlingvolgsysteem in een overzichtelijke docentomgeving. Dit stelt u als docent in staat om uw leerlingen bij het leren te volgen, te enthousiasmeren én te sturen. Deze digitale versie is standaard onderdeel van het werkboek maar kan ook los worden aangeschaft.

Maak hier kennis met belangrijke onderdelen van onze digitale leeromgeving.

De digitale docentomgeving

Voorkennis activeren, leerdoelen presenteren, oriëntatie op een nieuw onderwerp. Het kan allemaal in ons leerplatform.

De digitale leerlingomgeving

Toetsen, antwoordmodellen, leerlingvolgsysteem, planning en klasbeheer. Het kan allemaal vanuit de digitale docentomgeving.

De interactieve hoofdstukopening

Alle inhoud is ook digitaal beschikbaar zodat u klassikaal, groepswerk en digitaal werken kunt afwisselen. Het platform biedt daarbij ook extra audio, video en self tests.

BRICKS History VMBO

 • Leerlijn: tto
 • Titel: BRICKS History VMBO

BRICKS History H/V

 • Leerlijn: tto
 • Titel: BRICKS History H/V

TTO Startmodule

 • Leerlijn: tto
 • Titel: TTO Startmodule

BRICKS Prijslijst

De volledige bestelinformatie van onze BRICKS-titels vindt u overzichtelijk op een rij in onze prijslijst.

Alles weten over BRICKS?

Neem contact op en we helpen je graag verder.

Karin den Daas
opleidingsadviseur

Lilian van Schaik
opleidingsadviseur