BRICKS Global Studies

  • Maakt werk van wereldburgerschap
  • Gebaseerd op het CFEC
  • Kennis, vaardigheden en attitudevorming in samenhang
  • CLIL: samengaan van leren van taal en vakinhoud
  • Ook volledig digitaal beschikbaar

De 9 thema’s van BRICKS Global Studies zijn in het schooljaar 2022-2023 geactualiseerd. De opzet maakt het mogelijk om BRICKS Global Studies in elk onderwijsaanbod een plek te geven: als invulling van het vak wereldburgerschap op het lesrooster, als verbredend of verdiepend materiaal bij andere vakken (aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, economie) of als basis voor losse projecten. Sommige thema’s zijn zelfs in te zetten als basis voor internationaliseringsprojecten met scholen in het buitenland.

Internationaal karakter

Bij de selectie van de thema’s vormde het Common Framework for Europe Competence (CFEC) de basis. Dit raamwerk voor internationalisering wordt gebruikt door tto- én Global Citizen-scholen. De thema’s bevatten altijd kennis-, inzicht- en vaardigheidselementen in onderlinge samenhang. Ook is er genoeg aandacht voor attitudevorming. Zo draagt de methode bij aan een stevige en complete internationaliseringbasis.

De ontwikkeling van wereldburgerschap staat centraal in BRICKS Global Studies. Het wordt immers steeds belangrijker dat leerlingen meedenken over onderwerpen met een internationaal karakter, en dat ze er ook iets aan toevoegen. Die internationale blik stelt leerlingen in staat om zich later in een internationale studie- of werkomgeving te kunnen redden of er zelfs in te kunnen excelleren.

BRICKS Global Studies

Start hier

Webshop

Bestel dit lesmateriaal.

Bestel

Titeloverzicht

Bekijk het productaanbod.

Download

Afspraak

Maak een afspraak en ontdek meer.

Ontdek

Info aanvragen

Leuk dat je benieuwd bent naar BRICKS! Laat je gegevens achter, we informeren je graag verder.

Je bericht is zerzonden!

Je bericht is zerzonden!

Je bericht is zerzonden!

Je bericht is zerzonden!

Je bericht is zerzonden!

Je bericht is zerzonden!

Je bericht is zerzonden!

Je bericht is zerzonden!