Veelgestelde vragen

Kunnen we u helpen?

Wat is BRICKS?

BRICKS bestaat uit een reeks blended lesmethodes die speciaal zijn ontwikkeld voor het tweetalig onderwijs. De gerichte didactische aanpak zorgt voor optimale ondersteuning van content and language integrated learning (CLIL) dat in het tto gewenst is.

De leermiddelen worden direct in het Engels geschreven en zijn dus geen vertaling van Nederlandstalig materiaal. BRICKS biedt lesmateriaal voor de vakken biology, history, geography, social studies, visual arts en global studies.

Lees meer over BRICKS.

Wat zijn de pluspunten van BRICKS tto?

De BRICKS-methodes maken gebruik van een specifieke didactiek voor tweetalig onderwijs. Deze is afgestemd op content and language integrated learning (CLIL). Het lesmateriaal wordt direct in het Engels geschreven en heeft het Nederlandse curriculum als basis. BRICKS werkt nauw samen met Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering van het onderwijs. Wereldburgerschap en persoonsontwikkeling zijn dan ook in de BRICKS-methodes geïntegreerd. BRICKS beschikt ook over een sterke digitale leeromgeving.

Lees meer over alle voordelen van BRICKS.

Blended learning. Kan dat met BRICKS?

De belangrijkste BRICKS-methodes hebben een papieren (text- en workbook) en een digitale component. De digitale versie bevat alle theorie (textbook) en alle verwerkingsopdrachten (workbook) plus de nodige digitale extra’s (onder meer de openingspagina’s met interactieve video’s, slideshows, audio en Self tests).

U kunt met BRICKS zelfs 100% digitaal werken. Maar het merendeel van de tto-docenten gebruikt boeken en digitaal naast elkaar in een vorm van blended learning. Dat kan zonder extra kosten, want de online versie wordt met de workbooks meegeleverd.

Maak kennis met belangrijke onderdelen van onze digitale leeromgeving.

Hoe kom ik als docent aan een beoordelingsexemplaar en een proeflicentie?

Wilt u zelf kennismaken met het BRICKS-lesmateriaal? Via onze website kunt u eenvoudig een beoordelingsexemplaar en een proeflicentie aanvragen. Met deze proeflicentie kunt u overal bij. Ervaar en ontdek zelf het leerling- én het docentenmateriaal.

Na vermelding van uw naam, school en het lesmateriaal van BRICKS waar u mee wilt werken, maken onze supportmedewerkers een account voor u aan. Via de mail ontvangt u uw inloggegevens. Inloggen kan vervolgens via de homepage van www.brickstto.nl (gele knop rechtsboven). Deze proeflicentie heeft een beperkte looptijd.

Wat zijn de voordelen van een docentenaccount?

Een docentenaccount geeft toegang tot het online lesmateriaal voor leerlingen én het handige docentenmateriaal. Denk bij docentenmateriaal aan toetsvragenbanken (met antwoorden en toetsmatrijzen), antwoordmodellen bij de werkboeken, podcasts met werkbladen, mindmaps, glossaries, methodewijzers en docentenhandleidingen.

Een docentenaccount geeft ook de mogelijkheid om zelf uw klas(sen) in te richten en te beheren en om de voortgang en de resultaten van uw studenten te monitoren in uw dashboard.

Meer weten over de digitale leeromgeving? Klik hier.

Waar vind ik het docentenmateriaal op het leerplatform?

Als u inlogt op het online leerplatform (via gele knop of bricks.eduhint.nl) vindt u onder het tabblad Docentenmateriaal een aantal categorieën met hulpmiddelen voor docenten (Antwoordmodel, Handleiding, Vragenbank etc.).

waar vind-ik-de-docentenmateriaal-in-het-platform

Hoe werkt de digitale openingspagina?

Op de digitale openingspagina van de BRICKS-hoofdstukken staan de leerdoelen (voor content én language), de paragrafen, de introductietekst met voorleesfunctie, een diashow met voice-over en een aantal interactieve filmpjes. U kunt de digitale openingspagina gebruiken om het hoofdstukonderwerp te introduceren, voorkennis te activeren en leerlingen te enthousiasmeren.

Dit kan klassikaal via het digibord, maar de leerlingen kunnen er ook individueel mee aan de slag. Meer weten? Klik hier.

Hoe is scaffolding en CLIL in BRICKS verwerkt?

BRICKS-methodes zijn helemaal CLIL: de didactiek is specifiek gericht op content en language integrated learning. Dat begint met het vermelden van learning goals voor content én language, aan het begin van elk hoofdstuk. In de theorie komt u language boxes tegen met relevante taalfeiten. Talking points zetten aan tot actief gebruik van Engels en de audio op de digitale openingspagina geeft meteen al input voor het leren van de juiste uitspraak. In het verwerkingsmateriaal komt u veel activerende verwerkingsopdrachten tegen. Speaking frames en sentence starters zijn hulpmiddelen die in het begin vaak worden gebruikt, maar later minder worden ingezet (scaffolding).

Wilt u meer weten over de specifieke BRICKS-didactiek? Klik hier.

Waarvoor zijn linking words en sentence starters bedoeld?

De sentence starters zijn scaffolds om gesprekjes vorm te geven. Door deze regelmatig te gebruiken in gesprekjes, raken ze ingesleten, en gebruiken de leerlingen ze ook buiten school eerder. De linking words zijn scaffolds om verbanden en structuren in teksten te herkennen én daarna zelf te gebruiken in geschreven teksten. Bijvoorbeeld door duidelijke verbanden tussen zinnen te leggen, of door begin, midden en eind van een betoog aan te geven.

Wat doe je met een Self test en waar vind je die?

Met een Self test kan een leerling aan het eind van een hoofdstuk nagaan of hij de stof voldoende beheerst. Daarmee checkt hij dus of hij al klaar is voor een toets. De Self test bestaat uit 4 multiple choice-vragen per paragraaf. Dus 24 à 36 mc-vragen per hoofdstuk. De leerling kan na het maken van de toets direct controleren of zijn antwoorden juist zijn. Bij elke vraag is feedback beschikbaar. Bij het afsluiten van de Self test krijgt de leerling advies als er op bepaalde paragrafen onvoldoende resultaat is bereikt.

Wat kan ik aan toetsen verwachten in BRICKS?

In BRICKS Geography en BRICKS Biology vindt u een toetsenbank per hoofdstuk: 25 tot 40 vragen waarmee u uw eigen toetsen kunt samenstellen. Om dit te vergemakkelijken zijn er ook antwoordmodellen en toetsmatrijzen beschikbaar. In BRICKS History vindt u per hoofdstuk een A- en een B-toets met extra opdrachten. De overige BRICKS-titels bevatten geen toetsvragen.

Wat kost een licentie?

BRICKS is een blended lesmethode en heeft bij elk workbook een licentie voor de online variant. Daar zijn dus geen extra kosten aan verbonden. Een actuele prijslijst van het BRICKS-lesmateriaal vindt u hier. In dat overzicht zijn ook de textbooks opgenomen.

Hoe kan ik lesmateriaal van BRICKS bestellen?

Het lesmateriaal van BRICKS kunt u bestellen in onze webshop.

U kunt ook contact opnemen met de accountmanager.

Hoe blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen van BRICKS?
Wilt u weten welk nieuw lesmateriaal wij aan het ontwikkelen zijn? Wilt u weten op welke beurzen we aanwezig zijn? Of bent u benieuwd naar ontwikkelingen in het tto? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief en houd de nieuwsberichten goed in de gaten.

Antwoord op uw vraag niet gevonden?

Neem dan contact met ons op via support@eduhint.nl