BRICKS Global Studies

Alles over BRICKS Global Studies

De voordelen van BRICKS Global Studies op een rij:

 • Maakt echt werk van wereldburgerschap.
 • Flexibel inzetbaar.
 • Gebaseerd op het CFEC.
 • Kennis, vaardigheden en attitudevorming in samenhang.
 • CLIL: leren van taal en vakinhoud gaan samen.

Wist u dat:

 • BRICKS Global Studies ook 100% digitaal is? Blended learning is dus mogelijk.
 • BRICKS Global Studies uit 15 thema’s bestaat, die flexibel inzetbaar zijn?

Flexibel inzetbare thema’s

BRICKS Global Studies omvat 15 thema’s. Deze opzet maakt het mogelijk om BRICKS Global Studies in elk onderwijsaanbod een plek te geven: als invulling van het vak wereldburgerschap op het lesrooster, als verbredend of verdiepend materiaal bij andere vakken (aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, economie) of als basis voor afzonderlijke projecten. Bepaalde thema’s kunnen zelfs dienen als basis voor internationaliseringsprojecten met scholen in het buitenland.

Een degelijke basis in het CFEC
Bij de selectie van de thema’s was het Common Framework for Europe Competence (CFEC) het uitgangspunt. Dit raamwerk voor internationalisering wordt gebruikt door zowel tto- als Global Citizen-scholen. De thema’s bevatten altijd kennis-, inzicht- en vaardigheidselementen in onderlinge samenhang. Ook is er voldoende aandacht voor attitudevorming. Op deze manier draagt de methode bij aan een stevige en complete internationaliseringbasis.

Wereldburgerschap
De ontwikkeling van wereldburgerschap staat centraal in BRICKS Global Studies. Het wordt immers steeds belangrijker dat leerlingen meedenken over onderwerpen met een internationaal karakter, en dat ze er ook iets aan toevoegen. Deze internationale blik stelt leerlingen in staat om zich later in een internationale studie- of werkomgeving te kunnen redden of er zelfs in te kunnen excelleren.

Wilt u in detail weten hoe de didactiek in BRICKS in elkaar zit?
Lees meer

Digitale leeromgeving

BRICKS Global Studies is een blended methode. U kunt ervoor kiezen om uw leerlingen de theorie op papier aan te bieden en de verwerking digitaal. Ook kunt u ervoor kiezen om zowel theorie als verwerking digitaal aan te bieden.

De digitale varianten bevatten een goed leerlingvolgsysteem in een overzichtelijke docentomgeving. Dit stelt u als docent in staat om uw leerlingen te blijven volgen, te enthousiasmeren én te sturen.

BRICKS Global Studies (EIO)

 • Leerlijn: tto
 • Titel: BRICKS Global Studies (EIO)

TTO Startmodule

 • Leerlijn: tto
 • Titel: TTO Startmodule

BRICKS Prijslijst

De volledige bestelinformatie van onze BRICKS-titels vindt u overzichtelijk op een rij in onze prijslijst.

Alles weten over BRICKS?

Neem contact op en we helpen je graag verder.

Karin den Daas
opleidingsadviseur

Lilian van Schaik
opleidingsadviseur