BRICKS Geography

Alles over BRICKS Geography

Voordelen

Het verbreden van de internationale oriëntatie is een belangrijk aandachtsgebied in het tweetalig onderwijs. BRICKS Geography maakt daarom echt werk van wereldburgerschap. Het Common Framework for Europe Competence (CFEC) is daarbij voor ons het uitgangspunt geweest: het legt de link tussen belangrijke competenties met betrekking tot Europa en de wereld, en de manier waarop je daaraan kunt werken in de klas.

De voordelen van BRICKS Geography op een rij:

 • Aardrijkskunde en wereldburgerschap in één
 • Effectieve CLIL-didactiek
 • CFEC als uitgangspunt
 • Nadruk op attitudevorming
 • Volop differentiatiemogelijkheden

Wist u dat:

Maatwerk geen probleem is? Bij het werkboek altijd een licentie voor het complete digitale materiaal zit en blended learning dus binnen handbereik is.

BRICKS Geography goed aansluit op de bovenbouw? Lees hier hoe dit is gewaarborgd.

Om het voor u als Geography-docent nog makkelijker te maken om wereldburgerschapsontwikkeling echt vorm te geven in de aardrijkskunde les (of in bijvoorbeeld (vakoverstijgende) projecten), koppelen we een aantal thema’s van BRICKS Global Studies kosteloos aan BRICKS Geography. Lees hier meer.

Wilt u in detail weten hoe de didactiek in BRICKS in elkaar zit?
Lees meer

Content and language integrated learning

BRICKS Geography biedt de stof die je in een goede aardrijkskundemethode mag verwachten, met evenwichtige aandacht voor fysisch en sociaal-geografische onderwerpen. Een verhaallijn door elk hoofdstuk brengt het vak tot leven. De effectieve CLIL-didactiek zorgt ervoor dat de leerlingen niet alleen met aardrijkskunde bezig zijn maar ook Engels leren. Een must binnen het tto.

Kennis, vaardigheden én attitudevorming
Behalve kennis en vaardigheden is attitudevorming van belang bij de ontwikkeling tot wereldburger. Hiervoor is in BRICKS Geography dan ook veel aandacht. Elke paragraaf biedt een Talking point: een statement waarover leerlingen zich (na een korte discussie) een mening moeten vormen. Door dit regelmatig te doen, wordt het vormen en bijstellen van een mening – uiteraard in het Engels – vanzelfsprekend.

Een ander perspectief
Meningsvorming vraagt een open blik naar de situatie van anderen. BRICKS Geography bekijkt onderwerpen daarom veelvuldig vanuit een ander perspectief. Bijvoorbeeld in de Different view boxes: hoe kijken mensen uit niet-westerse samenlevingen aan tegen bepaalde onderwerpen? BRICKS Geography verbreedt je blik op de wereld en ondersteunt een gezonde meningsvorming. Daarmee faciliteert de methode een eerste forse stap naar participerend wereldburgerschap.

Voor een volledig overzicht van de opbouw van de methode en informatie over de toepassing van CLIL en de didactiek, kunt u onze methodewijzer gebruiken.

Bekijk methodewijzer

Digitale leeromgeving

De belangrijkste BRICKS-titels kunt u ook kiezen voor een volledig digitale variant. Daarin wordt de volledige theorie samen met alle verwerkingsopdrachten aangeboden via ons online leerplatform. Daarnaast treft u er onder meer extra’s als de digitale hoofdstukopening, self tests voor de leerlingen en toetsvragenbanken waarmee u zelf toetsen op maat kunt samenstellen.

Nieuw in de methode:

 • De begrippentrainer, om begrippen te oefenen en testen
 • Additional Language Assignments, die het lezen van de teksten laagdrempeliger maken. (Beschikbaar vanaf schooljaar 2021-2022)
 • Hints en feedback, zodat de zelfstandig werkende leerling verder kan, ook als hij een antwoord niet direct weet, en feedback krijgt bij het antwoord. (Beschikbaar vanaf schooljaar 2021-2022)

De digitale variant bevat een goed leerlingvolgsysteem in een overzichtelijke docentomgeving. Dit stelt u als docent in staat om uw leerlingen bij het leren te volgen, te enthousiasmeren én te sturen. Deze digitale versie is standaard onderdeel van het werkboek maar kan ook los worden aangeschaft.

Maak hier kennis met belangrijke onderdelen van onze digitale leeromgeving.

De digitale docentomgeving

Voorkennis activeren, leerdoelen presenteren, oriëntatie op een nieuw onderwerp. Het kan allemaal in ons leerplatform.

De digitale leerlingomgeving

Toetsen, antwoordmodellen, leerlingvolgsysteem, planning en klasbeheer. Het kan allemaal vanuit de digitale docentomgeving.

De interactieve hoofdstukopening

Alle inhoud is ook digitaal beschikbaar zodat u klassikaal, groepswerk en digitaal werken kunt afwisselen. Het platform biedt daarbij ook extra audio, video en self tests.

De Begrippentrainer

Nieuw in BRICKS: de Begrippentrainer. Extra ondersteuning om begrippen te trainen en te testen met hulp van hints een feedback.

BRICKS Geography 2nd Edition

 • Leerlijn: tto
 • Titel: BRICKS Geography 2nd Edition

TTO Startmodule

 • Leerlijn: tto
 • Titel: TTO Startmodule

BRICKS Prijslijst

De volledige bestelinformatie van onze BRICKS-titels vindt u overzichtelijk op een rij in onze prijslijst.

Content and language integrated learning

BRICKS Geography is speciaal ontwikkeld voor het TTO. De methode is volledig CLIL. In deze whitepaper lees je hoe content and language learning (CLIL) in BRICKS Geography zijn geïntegreerd.

Whitepaper CLIL Geography

Wereldburgerschap

Wereldburgerschap is een belangrijke pijler in TTO 2.0. In BRICKS Geography besteden we ruim aandacht aan wereldburgerschap. In deze whitepaper lees je op welke manier we dat doen.

Whitepaper Wereldburgerschap

Aansluiting onderbouw-bovenbouw

BRICKS Geography is een TTO-methode voor onderbouw havo/vwo. Hoe de methode voorbereidt op het aardrijkskunde-onderwijs in de bovenbouw, lees je hier:

Whitepaper Aansluiting onderbouw-bovenbouw

Overstapdocument

In dit overstapdocument lees je meer over de soepele overstap van BRICKS Geography naar een Nederlandstalige methode.

Overstapdocument

Alles weten over BRICKS?

Neem contact op en we helpen je graag verder.

Karin den Daas
opleidingsadviseur

Lilian van Schaik
opleidingsadviseur