BRICKS Biology

Alles over BRICKS Biology

De voordelen van BRICKS Biology op een rij:

 • Effectieve CLIL-didactiek
 • Aandacht voor leerrendement
 • Sterke docentondersteuning
 • Marktleider tto Biology
 • Maatwerk mogelijk

Wist u dat:

 • Zo’n 70% van de tto-scholen met BRICKS Biology werkt?
 • Bij het werkboek altijd ook een licentie voor het complete digitale materiaal zit en blended learning dus binnen handbereik is?
 • Wij al voor veel scholen materiaal op maat maken (bijvoorbeeld voor een 3-jarig curriculum)?

Wilt u in detail weten hoe de didactiek in BRICKS in elkaar zit?
Lees meer

Opbouw lesmateriaal

BRICKS Biology combineert degelijke vakinhoud met een inzichtelijke didactische route. Advance organisers, leerdoelen op hoofdstuk- en paragraafniveau (voor content én language), voorkennis activeren, aandacht voor spreekvaardigheid in relatie tot de vakinhoud, language boxes en EIO-onderwerpen spelen daarin een rol.

Aansluiten bij het mentale model van de leerling zorgt ervoor dat nieuwe informatie makkelijker aan bestaande kennis wordt gekoppeld. Verklarende begrippenlijsten per hoofdstuk en mindmaps verhogen verder de leerbaarheid.

Aan de hand van de leerdoelen, summary-opdrachten en self tests kunnen leerlingen zelf checken in hoeverre ze de stof beheersen. De heldere vormgeving ondersteunt de didactische route. Het zorgt voor meer aandacht voor het leren zelf en extra focus op het verwerken van informatie. Het geeft ook inzicht in het hoe en waarom van de onderdelen (First thoughts en Do you-items om voorkennis op te halen, Talking points om de spreekvaardigheid te bevorderen).

Voor een volledig overzicht van de opbouw van de methode en onze didactiek, bekijk de methodewijzer. Meer informatie over de toepassing van CLIL in BRICKS Biology lees je in onze whitepaper.

Methodewijzer Biology Whitepaper CLIL Biology

Digitale leeromgeving

De belangrijkste BRICKS-titels kunt u ook kiezen voor een volledig digitale variant. Daarin wordt de volledige theorie samen met alle verwerkingsopdrachten aangeboden via ons online leerplatform. Daarnaast treft u er onder meer extra’s als de digitale hoofdstukopening, self tests voor de leerlingen en toetsvragenbanken waarmee u zelf toetsen op maat kunt samenstellen.

We hebben een groot aantal interactieve video’s toegevoegd aan BRICKS Biology hv (2nd edition). Meer dan 50 videoclips die op inhoud, niveau en gebruik van Engels voor u en uw leerlingen zijn geselecteerd en bewerkt. U vindt ze in de digitale openingspagina’s van BRICKS Biology. Klik hier voor een overzicht van de video’s.

De digitale variant bevat een goed leerlingvolgsysteem in een overzichtelijke docentomgeving. Dit stelt u als docent in staat om uw leerlingen bij het leren te volgen, te enthousiasmeren én te sturen. Deze digitale versie is standaard onderdeel van het werkboek maar kan ook los worden aangeschaft.

Maak hier kennis met belangrijke onderdelen van onze digitale leeromgeving.

De digitale docentomgeving

Voorkennis activeren, leerdoelen presenteren, oriëntatie op een nieuw onderwerp. Het kan allemaal in ons leerplatform.

De digitale leerlingomgeving

Toetsen, antwoordmodellen, leerlingvolgsysteem, planning en klasbeheer. Het kan allemaal vanuit de digitale docentomgeving.

De interactieve hoofdstukopening

Alle inhoud is ook digitaal beschikbaar zodat u klassikaal, groepswerk en digitaal werken kunt afwisselen. Het platform biedt daarbij ook extra audio, video en self tests.

De Begrippentrainer

Nieuw in BRICKS: de Begrippentrainer. Extra ondersteuning om begrippen te trainen en te testen met hulp van hints een feedback.

BRICKS Biology HV 2nd Edition

 • Leerlijn: tto
 • Titel: BRICKS Biology HV 2nd Edition

BRICKS Biology VMBO

 • Leerlijn: tto
 • Titel: BRICKS Biology VMBO

TTO Startmodule

 • Leerlijn: tto
 • Titel: TTO Startmodule

BRICKS Prijslijst

De volledige bestelinformatie van onze BRICKS-titels vindt u overzichtelijk op een rij in onze prijslijst.

BRICKS Biology as you like it!

“Leuk zo’n 2-jarige methode biology, maar wij verdelen het programma over drie jaar.” Voor BRICKS Biology is dat dus geen probleem. We kunnen het maken zoals u het graag wilt: bijvoorbeeld alle inhoud verdeeld over drie titels voor drie jaar.
Of heeft u behoefte aan een oplossing voor één jaar (denk aan 3hv), liever aparte hoofdstukken…
Maatwerk voor uw curriculum: BRICKS Biology maakt het graag!

Heerbeeck College Best, Het Stormink Deventer, Stedelijk College Eindhoven, Rijnlands Lyceum Wassenaar, Lyceum Oudehoven Gorinchem, Isendoorn College Warnsveld … Zij gingen u al voor.

maatwerk

Alles weten over BRICKS?

Neem contact op en we helpen je graag verder.

Karin den Daas
opleidingsadviseur

Lilian van Schaik
opleidingsadviseur