VO-scholen weer open

3

“Goed nieuws, en een hele grote uitdaging”

Dat schreef de VO-raad in dit artikel. De VO-raad is blij met het kabinetsbesluit dat de schoolgebouwen in het voortgezet onderwijs weer heropend worden en dat leerlingen, weliswaar gespreid, vanaf 2 juni ook weer onderwijs op school krijgen. Ook het praktijkonderwijs en het beroepsgerichte vmbo mogen weer van start.

Blended leren: nu en in het nieuwe schooljaar?
In ieder geval tot de zomervakantie krijgen leerlingen afwisselend op school en op afstand les. Ook voor volgend schooljaar is dit het meest waarschijnlijke scenario. Voor jou als docent is de uitdaging: hoe verzorg je naast onderwijs op school ook onderwijs op afstand? En hoe zorg je dat je flexibel blijft?

De volgende stap in leren
Als uitgever dragen we hier graag een steentje aan bij. De meeste van onze methodes zijn in een blended arrangement verkrijgbaar, digitaal zijn ze in ieder geval allemaal voorhanden. Dat betekent dat je de verschillende middelen – boek of digitaal – situationeel kunt inzetten. Voor jou als docent biedt dit mogelijkheden in een onzekere tijd met een hoge werkdruk. Switchen van ‘les uit een boek’ naar ‘digitaal op afstand’ kan dus binnen je vertrouwde methode. Flexibiliteit in je manier van lesgeven!

Benieuwd hoe dit bij jouw methode werkt?

Neem contact met ons op en we helpen je graag een stap verder!

Have fun!
We wensen alle docenten, leerlingen en ondersteunende collega’s in het onderwijs vooral heel erg veel plezier en natuurlijk veel succes met de herstart van het schooljaar.

Samen maken we er het beste van!

Share This