15 november Nuffic Conferentie Taal en wereldburgerschap

Onze samenwerkingspartner Nuffic organiseert op 15 november de tweejaarlijkse Nuffic-conferentie. Dit jaar staan taal- en (wereld)burgerschapsonderwijs centraal. Wij zijn deze dag ook van de partij. Ontmoet ons in de stand (u kunt nu zelfs vooraf een afspraak maken!) of kom naar onze next level-sessie.

 

Inhoud next level-sessie

Voor veel leerlingen is de overgang van het primair onderwijs naar het tweetalig voortgezet onderwijs groot: ze moeten wennen aan een nieuwe school, een nieuwe (sociale) omgeving en nieuwe vakken. Daarbovenop komt nog dat – omdat ze voor tweetalig onderwijs kiezen – de stof ook nog eens in een andere taal wordt onderwezen. Voor de meesten in het Engels.

Deze combinatie van nieuwe omgeving, nieuwe vakinhoud én Engels is voor veel leerlingen erg pittig. Uit de tto-praktijk horen we terug dat vooral de eerste periode een uitdaging vormt.

Bij EduHintOVD onderzoeken we of een instapmodule deze uitdaging zou kunnen verkleinen en de overstap kan vergemakkelijken. In deze module zou een link gelegd kunnen worden tussen de strategieën die de leerlingen in het primair onderwijs hebben geleerd in het vak taal (zoals woordenschat-strategieën, begrijpend lezen-strategieën, kijk- en luister-strategieën, stappenplannetjes voor schrijven) en het verwerven van het Engels (en dan met name de communicatieve taken). Daarnaast zouden de leerlingen in deze module geïntroduceerd kunnen worden in de pijlers van tto 2.0: verwerving van de Engelse taal, wereldburgerschap en persoonsontwikkeling.

Graag gaan we in gesprek met u, of en in welke vorm deze instapmodule uw leerlingen op weg kan helpen in de eerste maanden van het vo-tto.

 

Afspraak maken

U kunt ook van tevoren een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met de collega’s van BRICKS:

  • John Arnold: uitgever BRICKS Biology
  • Eric Wagemans: uitgever BRICKS Geography en History
  • Marco ter Voorde: accountmanager BRICKS.

Klik in de kalender voor het gewenste tijdstip en laat uw gegevens achter:

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van het nieuws voor docenten en coördinatoren tweetalig onderwijs? Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BRICKS.

Je bent aangemeld!

Share This