25 september Netwerkbijeenkomst tto-coördinatoren

3

Interactieve BRICKS-sessie tijdens netwerkbijeenkomst

Tijdens een Nuffic-netwerkbijeenkomst voor tto-coördinatoren op 25 september a.s. verzorgen collega’s van BRICKS een interactieve sessie over leermiddelen voor tto: Hands on for tto 2.0!
Wat gaat goed, wat kan beter? En waar gaan we naartoe? Samen met u pakken wij tto 2.0 op, dus laat van u horen!
Bij de huidige generatie BRICKS-leermiddelen ligt het accent vooral op taalvaardigheid en CLIL. De door ons ontwikkelde specifieke CLIL-didactiek blijkt daarin erg succesvol. De basis hiervoor werd indertijd gelegd door samen te werken met scholen. Dat willen we opnieuw doen.

Om een volgende stap in leren te maken, zijn we nieuwsgierig wat het rapport tto 2.0 met nadruk op wereldburgerschap en persoonsontwikkeling voor het tto-lesmateriaal kan betekenen. Daarnaast zien we vanuit onderzoek ook het thema ‘translanguaging’ langskomen. Een tto-variant die (met name in de informele communicatie) ook het gebruik van de eerste taal bij tweedetaalverwerving toestaat.

Omdat wij leermiddelen ontwikkelen en u er in de klas actief mee aan de slag gaat, horen we graag ook uw ideeën voordat wij een nieuwe contour schetsen. Denk met ons mee over deze ontwikkelingen en welk lesmateriaal u hierbij wenst.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van het nieuws voor docenten en coördinatoren tweetalig onderwijs? Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BRICKS.

Je bent aangemeld!

Share This