Interview Richard Zuiderveld in Kleio

Over geschiedenis op tweetalig vmbo

Richard Zuiderveld is een bevlogen docent geschiedenis, auteur en ontwikkelaar bij BRICKS History. Daan van Leeuwen van Kleio sprak met hem over de tto-geschiedenislessen in de onderbouw van het vmbo op het Carmelcollege in Emmen.

“Dat vereist maatwerk en differentiatie.” Met behulp van scaffolding wordt de taalvaardigheid aangeleerd. Daarnaast is er veel aandacht voor wereldburgerschap en persoonsontwikkeling voor elke leerling. Maar ook het toepassen van verschillende werkvormen, klassikaal en in groepjes, draagt bij aan het succes.

interview richard zuiderveld

Richard schrijft ook mee aan het lesmateriaal van BRICKS History waarin juist die taalvaardigheid, wereldburgerschap en persoonsontwikkeling centraal staan. Het is de enige methode die direct in het Engels wordt geschreven door tto-geschiedenisdocenten in samenwerking met docenten Engels. Lees hieronder meer.

Ontvang je het tijdschrift Kleio niet? Bekijk dan hier een afdruk van het interview.

Benieuwd naar BRICKS History?

BRICKS History is dé methode voor geschiedenis in de onderbouw van het tto. Voor schooljaar 2022-2023 verschijnen de eerste delen van de tweede editie. In deze editie hebben Content and Language Integrated Learning (CLIL), wereldburgerschapsontwikkeling en persoonsontwikkeling een duidelijker accent gekregen. Daarmee voldoet BRICKS History nóg beter aan de wensen die leven in het tto.

Wil je een voorproefje?

Alles weten over BRICKS?

Neem contact op en we helpen je graag verder.

Karin den Daas
opleidingsadviseur

Lilian van Schaik
opleidingsadviseur

Share This