BRICKS History webinar

Uitnodiging webinar History

Donderdag 8 december 2022

Op donderdag 8 december 2022 organiseren we een online bijeenkomst, speciaal voor docenten geschiedenis in het tto. Een programma boordevol historie! Een absolute aanrader is het verhaal van onze gastspreker archeoloog Alexander van de Bunt waarin hij je op enthousiaste wijze meeneemt in het verhaal over de vroege bewoners van onze streken. Natuurlijk ontbreekt ook een introductie van onze second edition BRICKS History niet.

Mis het niet en meld je snel aan. Je collega’s zijn (ook) van harte welkom!

Deelname aan de online bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is verplicht. Klik op de groene knop hiernaast en vul het formulier in.

De bijeenkomst wordt opgenomen. Kan je er niet bij zijn donderdag, meld je dan wel aan. Je ontvangt de replay van de bijeenkomst per mail.

Datum: 8-12-2022
Tijdstip: van 15.00 – 16.15 uur
De bijeenkomst vindt plaats via Zoom.
Alexander van de Bunt

Gastspreker Alexander van de Bunt

Wij kennen de bewoners van de Lage Landen van 2000 jaar geleden vooral door de ogen van Romeinen, zoals Julius Caesar en Tacitus. Die laatste schreef al over het “woeste landschap en ruwe klimaat”. Maar wat troffen de Romeinen hier aan, toen ze aankwamen in dit drassige gebied aan de Noordzee? Welke volkeren woonden hier en waar kwamen ze precies vandaan? Welke talen spraken ze? Welke goden vereerden ze? En vooral: wat betekende de komst van de Romeinen voor hen? Dit is geen verhaal over ´What did the Romans do for us´, maar hoe de Lage Landen een onderdeel werden van een nog veel grotere antieke wereld.

Alexander van de Bunt (1988) is landelijk coördinator van de ArcheoHotspots. Naast zijn baan is hij ook actief als fotograaf en schrijver; in 2020 verscheen zijn eerste boek Wee de overwonnenen – Germanen, Kelten en Romeinen in de Lage Landen. In 2021 werd zijn werk genomineerd voor de Homerusprijs.

Ontdek BRICKS History

BRICKS History is speciaal ontwikkeld voor het tto. Content and Language Integrated Learning (CLIL) is het uitgangspunt: leerlingen leren geschiedenis in het Engels en ze ontwikkelen hun Engelse taalvaardigheden in de geschiedeniscontext. Naast taalvaardigheidsontwikkeling kregen in de nieuwe second edition wereldburgerschapsontwikkeling en persoonsontwikkeling een duidelijker accent. Daarmee voldoet BRICKS History nog beter aan de wensen van het tto.

Opleidingsadviseur Karin den Daas neemt je mee in de highlights van de nieuwe second edition van BRICKS History.

BRICKS History brochure

Meld je hier aan

Share This